úterý 27. října 2015

Forky's - veganská restaurace, kterou nesmíte v Brně minout


Včera jsme se během návratu z Jižní Moravy do Prahy stavili v nově otevřené veganské restauraci Forky's v Brně, o níž se světem internetu nesly pozitivní ohlasy. Dostavili jsme se krátce po poledni, kdy byl podnik příjemně zaplněn - ale přesto chodili další a další lidé. Což při avizovaném "zkušebním provozu" je rozhodně dobré znamení, působilo to vše zajetě, jako by tu tento podnik byl otevřený už léta.

Restaurace je prostorná, světlá, se sezením buď u stolků s křesly u oken, anebo na vysokých židlích ve střední části místnosti. Interiér je doplněn o několik maleb, otevřený regál s bylinkami a jednu stěnu se jmény známých osobností, které nekonzumovaly či nekonzumují (pokud jsou stále naživu) maso. Najdete tu např. Gándhího, Paula McCartneyho, Franze Kafku, Bryana Adamse či Martinu Navrátilovou. Celkový příjemný dojem doplňují i hezké, čisté toalety. A samozřejmě také sympatická obsluha.

Po straně se nacházejí chladící boxy a police s různým dodatečným sortimentem k zakoupení, jako jsou Tofurky, veganské sýry či burgery, nealko nápoje, zmrzlina, veganské doplňky (např. multivitamín VEG1) nebo konopný olej. Také je tu volně k dispozici množství letáků s veganskou tematikou (viz fotky níže).

K jídlu si můžete dát buď některou z minutek, jejíž ceny se pohybují od 130 do 180 Kč (thai red curry s lilkem, seitanový steak na růžovém pepři, raw portobello košíčky s kešu krémem...), denní menu, které se obměňuje, saláty ze samoobslužného pultu, anebo tzv. street food, kam patří třeba mexická tortilla nebo burger s hranolkami. K pití je možnost dát si za pár korun "kouzelnou vodu" ze skleněné nádoby na baru (konkrétně 14 kč za 4 dcl) nebo vodu filtrovanou, dále třeba filtrovanou kávu nebo lahvovou Plzeň. V nabídce se také nacházejí smoothie a sladké dezerty.

Vyzkoušeli jsme výše zmíněnou curry omáčku s rýží, která byla taková, jakou byste očekávali: pálivá, chuťově výrazná s bohatým zastoupením zeleniny a dozdobená snítkem máty. K tomu jsme měli Forky's burger menu, které se tu stalo tím nejpopulárnějším pokrmem. A to zaslouženě, protože to byl ten nejlepší burger, který Klárka, která si jej objednala, doposavad ochutnala. Součástí byly skvěle kořeněné zeleninové hranolky s dipem.

Oběma nám zde chutnalo, a když vezmeme v potaz příjemné prostředí a milou obsluhu, nelze než tento podnik všem vřele doporučit.

Celkové hodnocení

Atmosféra: 4/5*
Obsluha: 5/5*
Jídlo: 4,5/5*














Jonash & Claireh

Líbil se vám článek? Pokud ano, přidejte si do oblíbených naši stránku na Facebooku a žádný další vám neunikne :)

Žádné komentáře:

Okomentovat