čtvrtek 29. října 2015

Charakter bakery & coffee shop - stylová kavárna v centru Brna


Po Forky's byla naší další zastávkou v Brně nově otevřená kavárna Charakter bakery & coffee shop. Nachází se v ulici Orlí naproti České poště. Na první pohled je sice méně nápadná, ale o to více stojí za nakouknutí dovnitř. Jedná se o čistě veganskou kavárnu s pekárnou v jednom, kterou má na svědomí Alexandra Zítková.

Interiér kavárny je naprosto dokonalý. Bílá barva v kombinaci se dřevem a bylinkami působí čistě a harmonicky. Velmi se nám líbil nápad se židlemi, jejiž grafický design si vzali na triko šikovní umělci z Our Future Tattoo a Mafakazz Tattoo, dále Mira Budiš (Bythur Art), Luka (Grey Days), Cancer, yVANs a Slakinglizard. Celá kavárna je doplněna o motivy jakoby od Tima Burtona, což dává konceptu zcela originální ráz. Logo na míru udělala Magdalena Ráblová z MAGIFEŠN.

V nabídce najdete sladké dezerty a koláče, raw dortíky, cupcakes, chia puding, slané quiche a bagety. Navíc oproti jiným kavárnám je k dispozici také čerstvé pečivo. Vše s láskou dělané od samotné majitelky. Ani nabídka nápojů není malá, můžete si dát domácí limonády, Vitaminátor, kávu z pražírny Rebelbean, mošty atd. My jsem ochutnali právě vanilkový dortík, který byl super, a k tomu šalvějovou domácí limonádu a jablečný Vitaminátor. Vše bylo servírováno na dřeveném podnosu.

Ke koupi tu jsou někerá i trička od veganské značky Collective Colapse Clothing, jejíž plný sortiment, včetně zimních čepic nebo kšiltovek, najdete na webu.

Příjemné na tom bylo i to, že je kavárna dog friendly, takže nám obsluha dovolila pustit našeho "trhače", který následně volně pobíhal a očuchával vše (a všechny), co mu přišlo pod nos. A ještě mu byla nabídnuta miska s vodou.















Claireh

Líbil se vám článek? Pokud ano, přidejte si do oblíbených naši stránku na Facebooku a žádný další vám neunikne :)

Žádné komentáře:

Okomentovat