neděle 19. července 2015

Letní grilovačka


Dovolenou jsme strávili na Moravě a jedním z plánů byla grilovačka se členy Klářiny rodiny. Chtěli jsme ukázat, že grilovat se dá i bez masa, a výsledek předčil naše očekávání. A stačilo přitom k tomu tak málo surovin, navíc příprava byla dost jednoduchá. Takže pokud stále pochybujete - anebo někdo ve vašem okolí -, že na podobnou akci se nedá jít pouze s rostlinnými produkty, fotky níže vás snad přesvědčí o opaku.

Grilované tofu
  • použijeme marinované tofu, které si nakořeníme podle libosti, my zvolili dvě kořenící směsi ("Gulash" a "Staročeské koření")

Špízy
  • seitan speciál, žampiony, cuketa, cibule, bílá paprika; marinádu jsme udělali ze slunečnicového oleje smíchaného s tzv. grilovacím kořením

Grilovaná zelenina
  • a to, co nám zbylo, jsme smíchali s bramborami ve slupce nakrájenými na tenké plátky a opět potřeli marinádou :)













Jonash

Žádné komentáře:

Okomentovat