Po dlouhé době mě přepadla chuť na něco domácího sladkého. Proto jsem prolistovala všechny kuchařky a nakonec se inspirovala receptem z knihy Veg mňamky. Jelikož je pro mě těžké držet se receptu, krapet jsem jej upravila (v podstatě zůstal stejný jenom základ :). Jonáš dal dortíku 80 % a to jenom proto, že nemá rád suché buchty a top pro něj jsou cheesecaky :).
ZÁKLAD
- rostlinné mléko
- mouka
- umeocet
- třtinový cukr
- špetka soli
- kypřící prášek
- kakao
- jedlá soda
- sůl
- olej
- jablko
- kokosové mléko
- citronový cukr
- jahody
- třtinový cukr
- agar agar
Předehřejem
troubu na 170 °C a vymažeme formu na dort. Smícháme mléko a lžičku
umeoctu a olej. V další míse smícháme mouku, kakao, cukr, lžičku jedlé
sody, lžičku kypřícího prášku, špetku soli. Poté vše dáme dohromady a
rozmixujeme. Dáme do formy a pečeme cca 25 - 30 minut.
Mezitím
si připravíme krém z kokosového mléka a cukru. Rozšleháme a přidáme
rozmixované jahody. V hrnci směs zahřejeme a nasypeme agar agar. Jakmile
se vše začne vařit, je hotovo. Krém ale potřebujeme tuhý, proto jej
dáme do lednice, aby ztuhl (vznikne pudingová konzistence).
Až základ vychladne, pomažeme jej krémem, posypeme plátky kokosu a nastrouhanou čokoládou.
Není to žádný zázrak, ale je to skvělá záchrana, když vás honí mlsná :)
Claireh
Žádné komentáře:
Okomentovat