sobota 7. února 2015

VegTeg - tam, kde voní dobrá káva a dezerty chutnají jako nebe




"Kavárna VEGTEG je místo, kde se můžete zastavit „cestou“ a vzít si kousek nebe s sebou. Ať už ve formě férové a kvalitní kávy, kterou získáváme přímo od farmárů, díky firmě DoubleShot, nebo ve formě pokrmů a dezertů čistě rostlinného původu, které jsou inspirovány aktuálním ročním obdobím a připravovány s příchutí férovosti k životnímu prostředí a etiky vůči přírodě - tedy bez využití palmového tuku. Chutě pokrmů VEGTEG vás inspirují a uspokojí i vaše gurmánské potřeby."

Jedno sobotní odpoledne jsme se vydali na procházku na Vyšehrad, kterou jsme chtěli zakončit nějakou tou kávou a dortíkem. Proto jsme vyhledali nejblížší vegan friendly kavárnu a tou byla VegTeg v ulici Trojická. 

Je to malá kavárnička, a jak prozradila majitelka - zatím nízkonákladová, především "coffee to go". Interiér je jednoduchý, ale pro mě naprosto úžasný! Já jsem ochutnala horkou čokoládu a Jonáš latté, které jako i ostatní variace kávy nabízejí se sojovým nebo mandlových mlékem. Jako dezerty jsme vybrali matcha cheesecake a čokoládový termix dort. Obou nám neskutečně chutnalo a v kavárně jsem si příjemně odpočinuli.

VegTeg známe především jako catering, se kterým jsme se již setkali na nejedné veganské akci. Majitelky jsou vždy příjemné a usměvavé slečny, což jen podtrhuje náš velmi pozitivní dojem z tohoto veganského projektu.

Přejeme jim, ať se jim daří jako doposud a kavárna se rozroste o dalších pár míst. Myslím, že příště určitě skočíme na dortík zase právě sem. A snad jednou i využijeme jejich cateringové služby.

VegTeg Web
VegTeg Facebook

Celkové hodnocení
Atmosféra: *****
Obsluha: *****
Dezerty: *****


Claireh








Žádné komentáře:

Okomentovat