pátek 2. ledna 2015

Povánoční raw odpoledne

Na druhý svátek vánoční jsme se vypravili na jižní Moravu navštívit Klárčinu rodinu. Jedna z návštěv proběhla u jejího dědy, který, ač "jí vše", nám připravil místo chlebíčků se salámem či sýrem nazdobené talíře s okořeněnou syrovou zeleninou na jednom velikém talíři a kousky jablka, grepfruitu a domácích vlašských ořechů na talíři druhém. A místo slazených vod jsme dostali čaj a sklenku bílého vína. Příjemné posezení! Stejně tak mamka, tedy moje tchýně, nenamazala na chlebíčky s okurkou a paprikou máslo, nýbrž tofu pomazánku ze zdravé výživy. A "veganský hattrick" byl dokonán ve chvíli, kdy jsme se s jejím tátou dali do dělání tří druhů raw kuliček (recepty níže), což byla i naše premiéra. Nikdo nám tedy za celých pět dní nic nevnucoval, a to vždy potěší. :)


Jonash

Základem všem kuliček je pasta z datlí a sušených švestek.

Mandlové kuličky
1,5 lžíce pasty z datlí a švestek
5 sušených namletých meruněk
hrst mletých mandlí
lžíce agávového sirupu

Kokosové kuličky
1 lžíce pasty z datlí a švestek
2 lžíce mletých rozinek
hrst mletých slunečnicových semínek

lžíce kokosu
lžíce kokosového oleje
lžíce agávového sirupu
+ kokos na obalení

Sezamové kuličky
8 lžic mletého světlého sezamu

hrst mletých rozinek
3 lžíce agávového sirupu
lžička skořice
+ sezam či skořice na obalení
Pastu smícháme s ostatními ingrediencemi, utvoříme pevnou hmotu a tvoříme v dlaních kuličky.
Recepty převzaty od veS MÍRNA.





Žádné komentáře:

Okomentovat