Včera jsme prvně při příležitosti oslavy našeho prvního výročí navštívili veganskou restauraci LoVeg, která se nachází na Malé Straně, kousek od Pražského hradu, na nějž je mimochodem přímo z podkroví pěkně vidět. Do restaurace netradičně vystoupáte po strmém schodišti, kolem vás hoří svíčky a sem tam na vás mrkne Buddha. Výšlap dá docela zabrat, kor když nestíháte rezervaci a dáte si sprint celou Nerudovkou. Problém můžou mít maminky s kočárky a méně mobilní návštěvníci. Interiér je rozdělen točitým schodištěm do dvou pater, přičemž my jsme zvolili podkrovní část, kde panovala intimnější atmosféra. I děti zde mají svůj koutek s pastelkami. V teplých měsících je možné posedět i na venkovní terase. Obsluha byla pozorná, milá a stále k dispozici. Ani s focením nebyl problém - sama servírka se nabídla, že nám pořídí společný snímek. Přišli jsem si pochutnat na degustačním menu pro dva. A protože patří LoVeg mezi vyhlášené veganské kuchyně, byli jsme plni očekávání.
A co obsahovalo naše pětichodové menu?
- Tradiční hummus a hummus z červené řepy
- Tofu ala Caprese
Hodnocení Jonash: *****
Hodnocení Claireh: *****
Teplý předkrm
- 2× Lasagne ala Bolognese s čerstvým listovým špenátem
Hodnocení Jonash: ****
Hodnocení Claireh: ***
Hlavní chod
- Burger z červené řepy a cizrny s tempehovou „slaninkou"“, podávaný v domácí bulce s gratinovaným bramborem
- Thajské kokosové „curry“ s jasmínovou rýží
Hodnocení Claireh: ****
Hodnocení Jonash: *****
Hodnocení Claireh: ***
Salát
- 2× lehký čočkový salát s jemně citronovou zálivkou
Hodnocení Jonash: ****
Hodnocení Claireh: *****
Dezert
- Raw ovocný dort
- Domácí mrkvový perník s ořechy
Hodnocení Jonash: *****
Hodnocení Claireh: *****
Hodnocení Jonash: ***
Hodnocení Claireh: ****
K pití se podávala 1l karafa s harmonizovanou vodou.
Celkové hodnocení
Atmosféra: 5/5*
Obsluha: 5/5*
Jídlo: 4/5*
Cena tohoto degustačního menu vychází na 1 280 Kč, v akci na Slevomatu pak na 699 Kč.
Celkově na nás restaurace udělala dojem a někdy sem znovu zavítáme, abychom ochutnali další jejich dobroty.
Žádné komentáře:
Okomentovat